Waarom zijn functieomschrijvingen belangrijk voor managers?

Home/Personeelsmanagement/Waarom zijn functieomschrijvingen belangrijk voor managers?

Waarom zijn functieomschrijvingen belangrijk voor managers?

5 redenen waarom functieomschrijvingen belangrijk zijn voor managers:

  1. Managers hebben gedetailleerde informatie nodig over alle functies binnen een groep medewerkers om het hele werkproces te kunnen begrijpen.
  2. Managers moeten de vereisten voor een functie weten wanneer ze de beste keuze willen maken uit sollicitanten voor een openstaande vacature.
  3. Managers zijn verantwoordelijk voor de prestaties van werknemers en daarmee zijn ze genoodzaakt de werknemers naar behoren te laten presteren. Dit houd in dat de manager de werknemers moet evalueren en moet voorzien van goede feedback. Pas wanneer de functieomschrijving compleet en gedetailleerd is, weet de manager wat hij van zijn werknemers kan verwachten.
  4. Het is ook de verantwoordelijkheid van de manager om er zeker van te zijn dat al het werk veilig wordt uitgevoerd. Dit wordt voor de manager makkelijker wanneer hij weet waar de potentiƫle bedreigingen zitten in het werk van de werknemers. Functieomschrijvingen geven in deze situatie een houvast aan de manager.
  5. Ten slotte zorgen functieomschrijvingen ervoor dat de werknemers weten welke verantwoordelijkheden zij hebben bij het uitvoeren van een taak. Bij een fout in het werkproces kan de manager makkelijker zoeken naar de verantwoordelijke hiervoor, daarmee het probleem sneller verholpen kan worden.
By | 2015-08-14T11:23:45+00:00 juli 21st, 2015|Personeelsmanagement|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment