Het team

Home/Het team
Het team 2017-05-19T09:40:14+00:00

Over Organisatieadvies.nl

Organisatieadvies.nl is ontstaan na het signaleren van de vele mogelijkheden die het MKB nog heeft om nog verder te professionaliseren. De naam adviseur creëert vaak een afstand tussen ondernemer en advies terwijl in onze ogen advies toegankelijk moet zijn voor iedere ondernemer. Organisatieadvies.nl zal uitgroeien tot een waardevolle bron van informatie voor ondernemers op het gebied van strategie, personeelsmanagement en organisatieverandering. Hierbij staat het MKB centraal waarbij de informatie zal voldoen aan de volgende eisen:

  • praktisch
  • resultaatgericht
  • haalbaar
  • begrijpelijk

De producten en diensten die wij aanbieden zullen tevens voldoen aan bovenstaande eisen waarbij tevens sprake zal zijn van transparantie. Dit betekent dat er sprake zal zijn van een omslag van advies naar producten waarbij vooraf resultaat en prijs bekend zijn bij de ondernemer.

Wie zijn wij

Wereldwijd kleine tot middelgrote ondernemers voorzien van oplossingen op het gebied van strategie, personeelsmanagement en organisatieverandering.
Professioneel advies toegankelijk maken voor het MKB waarbij de focus ligt op praktische en concrete oplossingen waarbij zowel de ondernemers als medewerkers mee uit de voeten kunnen.
Wij zullen ervoor zorgen dat de adviesbranche transparanter wordt en er een overgang komt van advies naar oplossingen.
Wij staan open voor grotere projecten waarbij antwoord op een vraag niet voldoende is.

Onze kwaliteiten

Strategie bepalen 90
Personeelsmanagement 95
Organisatieverandering 85

Het team

Bart FerketOprichter
In januari 2015 heb ik de opleiding Bedrijfskunde-MER afgerond. Tijdens mijn studie heb ik een stage gedaan bij de Koninklijke Marine te Curaçao en een periode in Zweden gestudeerd. Daarna ben ik in januari 2015 afgestudeerd bij Van Oers Accountancy & Advies (een middelgroot kantoor in ZuidWest Nederland). Hier ben ik één van de ontwikkelaars geweest van de dienst Organisatieadvies & Rendementsverbetering en ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling, lancering en uitvoering hiervan tot een halfjaar na afronding van mijn studie. Hierbij heb ik aan tafel gezeten met ondernemers die graag vooruit wilden met hun onderneming.
Om mijzelf zowel op persoonlijk als professioneel gebied verder te blijven ontwikkelen volg ik vanaf september 2015 mijn master aan TIAS School for Business and Society. Hier krijg ik les van mensen die internationaal tot de top behoren in hun vakgebied. Deze lessen hoop ik te vertalen naar praktische en nuttige informatie waar ondernemers mee vooruit worden geholpen. Op deze manier moet professioneel advies toegankelijk zijn voor het MKB zonder hoge kosten.
De inspiratie die ik krijg uit de verbetermogelijkheden voor zowel het MKB en de adviessector heeft ervoor gezorgd dat ik initiatiefnemer ben van Organisatieadvies.nl. Mijn doel is om goed advies voor iedere ondernemer toegankelijk te maken qua prijs maar ook afstand, waarbij een advies van Organisatieadvies.nl gelijk staat aan oplossing en resultaat.
Ik ga de transparantie en openheid waar in mijn ogen ondernemers op zitten te wachten bieden. Het is mijn droom om van organisatieadvies een merk te maken in plaats van een zelfstandig naamwoord, speciaal voor ondernemend Nederland. Waarbij professioneel advies toegankelijk is voor zowel een grote onderneming met meer dan 100 medewerkers als een kleinere onderneming met 5 medewerkers.
Ondernemer en behoefte aan gratis advies?
Jeroen OosterwijkMede-oprichter
Ik studeer op dit moment Human Resource Management aan de Universiteit van Tilburg en heb interculturele ervaring opgedaan als student aan de Universiteit van Innsbruck, Oostenrijk. Als (aankomend) Young Professional op het gebied van Human Resource Management wil ik graag van waardevolle betekenis zijn naar ondernemingen die een gebrek aan kennis hebben op het gebeid van personeelsbeleid, strategie en organisatieverandering. Ik ga pogen om deels vanuit de wetenschappelijke literatuur en deels vanuit bestaande casussen probleemsituaties van derde te benaderen en perspectief te bieden. De gevonden oplossingen worden op een strategische manier voorgedragen, zodat zij passen in de cultuur van de organisatie en daarmee bijdragen aan het behalen/nastreven van het doel en de missie van de organisatie.
Het belang van een goed personeelsbeleid wordt nog steeds onderschat. Het fenomeen ‘ Creating value through people’ is nog altijd te vaak iets dat bedrijven nieuw dan wel vreemd in de oren klinkt. Mijn doel is om bedrijven zich hiervan meer en meer bewust te maken. Er valt op dit gebied gebied nog zoveel te winnen voor zowel grote als kleinere bedrijven. Dat alle bedrijven dit zouden oppikken is een utopische gedachte, maar hoe mooi en waardevol zou het zijn, voor u als bedrijf, om hieruit een concurrentieslag te slaan?.
Met organisatieadvies als ons merk steken wij een laagdrempelige ‘hand’ uit naar organisaties die problemen ervaren met hun personeelsbeleid of naar organisaties die van het bestaan van een personeelsbeleid geen idee hebben. Door het kosteloos aanbieden van de mogelijkheid om vragen te stellen, hoop ik dat veel organisaties zich niet schromen bij ons te melden voor advies. Bewustwording van een personeelsbeleid, strategie en organisatieverandering binnen een bedrijf is iets dat wij als organisatieadvies kunnen en moeten faciliteren voor MKB Nederland. Dit wordt door ons toegankelijk gemaakt voor zowel de kleinere als de grotere ondernemingen in Nederland, alles transparant en met passie.
Jeroen MolMede-oprichter
In de zomer van 2015, in mijn 23ste levensjaar, rond ik mijn eerste Master, Strategic Management af aan de Rotterdam school of Management. Hiervoor heb ik de Bachelor Business Administration gevolgd aan dezelfde business school. Ik heb de keuze voor deze master gemaakt, omdat het mij erg aanspreekt om meer te leren over strategieontwikkeling en -implementatie binnen bedrijven. Tijdens deze Master heb ik me persoonlijk verder ontwikkeld en kwam ik erachter dat ik de mensen binnen het bedrijf interessant vind om deze verder te ontwikkelen en te motiveren zodat zij met plezier naar hun werk gaan. Dit heeft geleidt tot de keuze van mijn tweede master Human Resource Management die in september 2015 van start zal gaan aan het RSM.
Om mezelf praktisch verder te ontwikkelen tijdens mijn studiejaren heb ik deelgenomen aan de commissie Race of the Classics bij de studievereniging STAR. Hier heb ik samen met 4 anderen een bijdrage geleverd aan de organisatie van de grootste studentenzeilrace van Europa. Op werkgebied tijdens mijn studie ben ik nog steeds actief bij Executive Education aan het RSM. Hier ben ik assistent student van de full time werknemers op deze afdeling. Dit houdt in dat ik help bij de marketing, sales en het programma management.
Met organisatieadvies.nl hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de MKB sector in Nederland. Met onze verschillende studieachtergronden ben ik ervan overtuigd dat wij op een open en verfrissende manier resultaatgericht advies kunnen verlenen. Niet alleen qua prijs, maar ook omdat wij nog niet gevormd zijn door het bedrijfsleven, zijn wij toegankelijk voor zelfs de kleinste organisatie die hulp nodig heeft.